Πολιτική
Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2003 13:02

Για διαστρέβλωση της αλήθειας κατηγορεί τον Τσελέντη ο Κουφοντίνας

Ο Πάτροκλος Τσελέντης διαστρέβλωσε την αλήθεια για τη «17Ν», δήλωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του πρώτου από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

«Αποφάσισε να συνεργαστεί, να πει αυτά που θέλουν οι διωκτικοί μηχανισμοί», ανέφερε ο Κουφοντίνας. «Να παρουσιαστεί η οργάνωση διαφορετική απ' ό,τι ήταν, να τη διαστρεβλώσει, να μιλήσει απαξιωτικά και υποτιμητικά για τα μέλη της... Σύντομα όμως θα διαπιστώσει ότι ο κατήφορος της συνεργασίας δεν έχει τέλος. Θα τον υποχρεώσουν να πει και άλλα πιο χονδροειδή ψεύδη πριν τον εγκαταλείψουν σαν στυμμένη λεμονόκουπα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος σχολιάζοντας την παρέμβαση του Δημήτρη Κουφοντίνα ανέφερε χαριτολογώντας «ποτό και μέντα και για το φονικό δεν είπαμε κουβέντα. Πώς το λέει το τραγουδάκι;»

Ο εισαγγελέας κ. Χρήστος Λάμπρου επεσήμανε στο Δημήτρη Κουφοντίνα ότι περίμενε απ' αυτόν να είναι παλικάρι, κάτι που, όπως τόνισε, δεν περίμενε από τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας απαντώντας σε επισήμανση του εφέτη κ. Ζαΐρη σχετικά με την αποσαφήνιση των αληθειών και των θεμάτων που έθιξε ο Πάτροκλος Τσελέντης είπε στο δικαστήριο: «Αν τα πω αυτά, θα γίνω σαν τον Πάτροκλο Τσελέντη. Συνεργαζόμενος δηλαδή».

Ο κ. Μαργαρίτης είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα οτι δεν έχει δικαίωμα να μιλάει έτσι για τον συγκατηγορούμενό του. «Σας είπα: Και εγώ αν καθόμουνα εκεί θα συμπεριφερόμουν σαν και εσάς, αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να αλλάξει θέση. Μόνο οι νεκροί δεν αλλάζουν θέση».

Αμέσως μετά την παρέμβαση Κουφοντίνα ο πρόεδρος ζήτησε να ξεκινήσει την απολογία του ο Βασίλης Ξηρός. Ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να απολογείται διαβάζοντας κείμενο. Όπως είπε είχε κάποια σχέση με την ''17Ν'' τόνισε όμως ότι δεν αποδέχεται την προδικασία.

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση όταν συνήγοροι πολιτικής αγωγής άρχισαν να φωνάζουν ότι ο νεαρός κατηγορούμενος προβαίνει σε ανάγνωση προκήρυξης εμφανιζόμενος μάλιστα να δυσκολεύεται να εκφέρει τον λόγο. ''Τον βάλανε να διαβάσει κείμενο που δεν καταλαβαίνει κύριε πρόεδρε'', ανέφερε ο κ. Κατσαντώνης''.

Ο πρόεδρος ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας για μισή ώρα ώστε να συνδυαστεί και με το συσσίτιο προς τους κρατούμενους ώστε να πέσουν οι τόνοι. Ετσι, ο Βασίλης Ξηρός θα συνεχίσει την απολογία του μετά την επανάληψη της διαδικασίας.

Πηγή: ΑΠΕ