Πολιτική
Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2003 14:21

Aρνήθηκε να συνεχίσει την απολογία του ο Β. Ξηρός

Αρνήθηκε να συνεχίσει την απολογία του κατά την επανάληψη της διαδικασίας ο Βασίλης Ξηρός σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως είπε, για τις παρεμβάσεις που έγιναν απο την πλευρά της πολιτικής αγωγής κατά την έναρξη της απολογίας του.

Πριν προβεί στη δήλωση αυτή ο Βασίλης Ξηρός έλαβε το λόγο ο αδελφός του Χριστόδουλος ο οποίος κατηγόρησε την έδρα οτι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της αφού επιτρέπει να διακόπτεται η απολογία.

Ο συνήγορος των αδελφών Ξηρού κ. Γιώργος Αγιοστρατίτης επισήμανε στον πρόεδρο ότι ως διευθύνων τη διαδικασία επέτρεψε και δέχθηκε να εκφράζονται αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του κατηγορουμένου.

Ο κ. Μαργαρίτης απάντησε στο συνήγορο ότι όχι μόνο δεν επέτρεψε αλλά και διέκοψε νωρίτερα τη διαδικασία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Παρά τις προτροπές τόσο του προέδρου όσο και του εισαγγελέα έδρας κ. Χρήστου Λάμπρου ο Βασίλης Ξηρός δεν μεταπείστηκε να συνεχίσει την απολογία του ενώ αρνήθηκε και να σηκωθεί όταν ο πρόεδρος τον κάλεσε να εγερθεί προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις από την έδρα.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την ένσταση για ακύρωση των προανακριτικών και ανακριτικών ομολογιών του Βασίλη Ξηρού που αναπτύσσει ο κ. Αγιοστρατίτης.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο Βασίλης Ξηρός δέχθηκε απειλές και ψυχολογική βία, προκειμένου να προβεί στις επίμαχες ομολογίες ενώ στερήθηκε του δικαιώματος δικηγόρου αν και είχε ζητήσει.

Πηγή: ΑΠΕ