Κόσμος
Τρίτη, 12 Αυγούστου 2003 15:36

Αφόρητη ζέστη και υγρασία στην Ιταλία

Οι πυρκαγιές συνεχίζουν για τέταρτη συνεχή ημέρα σήμερα το καταστροφικό τους έργο σε δασικές εκτάσεις στην νότια Πορτογαλία, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στο εθνικό πάρκο της Σέρα ντα Εστρέλα, μαίνονται τρεις πυρκαγιές σε δύσβατες περιοχές, ενώ δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο προς το παρόν πυρκαγιές στην περιοχή του Πόρτο (βόρεια) και στην περιοχή Βίλα Ρεαλ (βορειοανατολικά).

Από τις πυρκαγιές, έχουν χάσει την ζωή τους 15 άνθρωποι και σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, 240 άτομα έχουν μείνει χωρίς εργασία.

Στην Ισπανία, στην επαρχία της Βαρκελώνης έχουν καταστραφεί 36.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, αναφέρθηκαν πέντε θάνατοι, και στην επαρχία Εστρεμαδούρα, κάηκαν 150.000 στρέμματα.

Στη Βιένη εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας δήλωσε σήμερα ότι το φετεινό καλοκαίρι ήταν το πιό θερμό στην Αυστρία από το 1768 που άρχισε η μέτρηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.

Στην Ιταλία και κυρίως στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της, συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες ενώ η υγρασία που σε ορισμένες περιπτώσεις πλησιάζει ακόμη και το 100% καθιστά αφόρητη τη ζωή κατοίκων και τουριστών. Στο Μιλάνο χθες το θερμόμετρο έδειξε 39,3 βαθμούς, ενώ η υγρασία άγγιξε το 95%. Στη Βενετία το θερμόμετρο έδειχνε 35,6 βαθμούς και στο Τορίνο 37,1 βαθμούς Κελσίου.

Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο