Πολιτική
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2003 11:26

Εντείνονται οι έλεγχοι στα τρόφιμα

ΑΥΞΗΣΗτων ελέγχων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενίσχυση των μέτρων ελέγχου για την εφαρμογή των ρυθμίσεων που αφορούν τη δημόσια υγεία και στενότερη συνεργασία των φορέων που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο τομέα, αποφασίσθηκε προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Υγείας με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τα κρούσματα σαλμονέλας.

Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριάσεων του Συντονιστικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας (ΣΥΚΕΔΥ), υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας - Πρόνοιας, Κ. Στεφανή, με την παρουσία του γενικού γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων του υπουργείου Πολιτισμού, Κ. Καρτάλη, του προέδρου του ΕΟΤ, Ι. Πατέλη, και υψηλόβαθμων στελεχών του οργανισμού «Αθήνα 2004».

Στη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση και αξιολόγηση των γενικών μέτρων που αφορούν τη δημόσια υγεία, ιδίως μετά τα πρόσφατα γεγονότα που προέκυψαν κατά τις προολυμπιακές δοκιμαστικές αθλητικές συναντήσεις.

Κατά τη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αυστηρή τήρηση της υπάρχουσας νομοθεσίας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή η έλλειψη ικανού αριθμού εποπτών δημόσιας υγείας στο υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιών.