Πολιτική
Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2003 14:49

Επιστολή βουλευτών της Ν.Δ. για την Ολυμπιακή προετοιμασία

Την ταυτόχρονη κλήση ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του υπουργού Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλου, της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων κ. Γ. Αγγελοπούλου και της Δημάρχου Αθηναίων κα Ντ. Μπακογιάννη, προκειμένου να ενημερώσουν τη Βουλή για την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας, ζητούν 28 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προτείνουν την τακτική, ανά δίμηνο, εμφάνιση όλων των παραπάνω στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής καθ’ όλο το διάστημα που απομένει ως την τέλεση των Αγώνων.

Στην εν λόγω επιστολή, οι βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι η ώρα που πρέπει να κερδίσουμε το χρόνο που χάθηκε άδικα. Να μην αφήσουμε τον εθνικό στόχο να μεταβληθεί σε εθνικό άγχος. Τούτο ισχύει τόσο περισσότερο όσο, δυστυχώς, έχουν πια παρατηρηθεί σημαντικές και επώδυνες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση σημαντικών Ολυμπιακών Έργων ενώ το κόστος τους έχει εκτιναχθεί σε ύψη πολλαπλάσια του αρχικού προϋπολογισμού τους.

Πέραν τούτου έντονο προβληματισμό δημιουργεί η κατάσταση της εν γένει ολυμπιακής προετοιμασίας, της οποίας τα τελευταία δείγματα γραφής κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά υπήρξαν.»

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές κ.κ. Φ. Πετραλιά-Πάλλη, Μ. Σαλμάς, Γ. Βλάχος, Στ. Δαϊλάκης, Γ.Δεικτάκης, Θ. Δημοσχάκης, Γ. Καλός, Μ. Καρά, Κ. Καρράς, Αθ. Κατσιγιάννης, Κ. Κιλτίδης, Μ. Κόλλια–Τσαρουχά, Β. Κορκολόπουλος, Ζ. Μακρή, Αντ. Μπέζας, Αθ. Μπούρας, Γ. Ορφανός, Μ. Παπαδόπουλος, Στ. Παπαδόπουλος, Β. Πάππας, Αν. Σπηλιόπουλος, Σπ. Ταλιαδούρος, Β. Τσίπρας, Μ. Χαλκίδης, Μ. Κεφαλογιάννης, Ευ. Μεϊμαράκης, Πρ. Παυλόπουλος και Δ. Σιούφας.