Πολιτική
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2003 12:23

Δίκη «17Ν» : Αρνήθηκε κατηγορηματικά τα πάντα ο Ηρακλής Κωστάρης

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άρχισε να απολογείται ο Ηρακλής Κωστάρης, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης από την έδρα και τους συνηγόρους του συγκατηγορούμενου του Κώστα Καρατσώλη.

Ο Κωστάρης, με την έναρξη της απολογίας του δήλωσε ότι αρνείται, κατηγορηματικά, όλες τις κατηγορίες, κάτι που από την πρώτη μέρα της σύλληψής του ισχυρίζεται και τόνισε ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. Οπως είπε, πιστεύει πως «οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες».

Σύμφωνα με τον Κωστάρη, αμέσως μετά τη σύλληψή του, πέρυσι το καλοκαίρι, άνδρες της αντιτρομοκρατικής τον πίεζαν να πει ότι είναι μέλος της «17 Νοέμβρη», απειλώντας τον ότι, αν δε συνεργαστεί, θα τον αφήσουν στα χέρια των Αμερικανών και θα φροντίσουν να τον εμπλέξουν και στη δολοφονία Σώντερς, ώστε να έχει να αντιμετωπίσει και τους Αγγλους.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι οι πιέσεις, που είχε δεχθεί, ήταν και για να ομολογήσει ότι ανήκει στον «πυρήνα του Γιάννη Σερίφη».

Οπως είπε ο Κωστάρης, για να είσαι μέλος της «17 Νοέμβρη», θα έπρεπε να έχεις πολύ χρόνο, για να προσθέσει : «Εγώ δούλευα συνεχώς και είχα να θρέψω και μια οικογένεια».

Νωρίτερα, το σχόλιο του εισαγγελέα έδρας, Χρήστου Λάμπρου, προς τον Κώστα Καρατσώλη για το γεγονός πως δεν υπέβαλε μήνυση σ'αυτούς, που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη», προκάλεσε την αντίδραση του Σάββα Ξηρού.

Ο Ξηρός, φωνάζοντας, υπέδειξε στο δικαστήριο να ζητήσει τις βιντεοταινίες, που, όπως ισχυρίστηκε, μαγνητοσκοπήθηκαν στο στάδιο της προανάκρισης, ώστε να γίνει κατανοητός ο τρόπος, με τον οποίο έστησαν, όπως λέει ο κατηγορούμενος, οι αρχές την υπόθεση.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων