Πολιτική
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2003 15:59

Δίκη «17Ν»: Διήμερη αποχή αποφάσισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Την απόφασή τους να απόσχουν από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα και την Τρίτη ανακοίνωσαν στο τέλος της διαδικασίας 27 συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στην υπόθεση της «17Ν» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη, όπως χαρακτηρίζουν, παράταση της κράτησης του Ανέστη Παπαναστασίου.

Η απόφαση αυτή των 27 υπερασπιστών κατηγορουμένων στην υπόθεση προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μιχάλη Μαργαρίτη, ο οποίος απείλησε τους δικηγόρους ότι αν το δικαστήριο εκλάβει ως παραίτηση την αποχή τους θα προχωρήσει στον διορισμό νέων συνηγόρων.

«Η 17 Νοέμβρη εξευτέλισε όλες τις αρχές. Αν θέλετε να οδηγηθούμε και σε εξευτελισμό του δικαστηρίου δεν θα με βρείτε σύμφωνο», είπε εκνευρισμένος ο κ. Μαργαρίτης, ο οποίος φώναξε προς το ακροατήριο: «Διακόπτουμε για την Δευτέρα στις 9 το πρωί» και γυρίζοντας προς την πλευρά της υπεράσπισης τόνισε «όποιος θέλει ας έρθει».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, το Συμβούλιο Εφετών πρόκειται να συνεδριάσει για το ζήτημα του ¶νέστη Παπαναστασίου την Τρίτη.

Λίγο νωρίτερα, ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Ηρακλής Κωστάρης, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα που κατά την άποψή του αποτελούν ισχυρά άλλοθι για τις περισσότερες από τις ενέργειες που φέρεται να συμμετείχε, όπως τις δολοφονίες Παύλου Μπακογιάννη, Κωστή Περατικού και Στιβεν Σόντερς και την απόπειρα δολοφονίας κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που προσκόμισε ο Κωστάρης τις επίμαχες ημέρες και ώρες εργαζόταν σε εξωτερικές εργασίες και δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στα επίμαχα σημεία. Εάν τη Δευτέρα η συνεδρίαση πραγματοποιηθεί κανονικα, σειρά να απολογηθεί θα έχει ο Θωμάς Σερίφης.

Πηγή: AΠΕ