Πολιτική
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2003 13:07

Αποφυλακίζεται ο Ανέστης Παπαναστασίου

Αποφυλακίζεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Ανέστης Παπαναστασίου, κατηγορούμενος στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Ο Ανέστης Παπαναστασίου, παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος επτά μήνες, χωρίς να εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την παράταση της κράτησής του, μετά τη συμπλήρωση εξαμήνου, όπως ρητά ορίζει ο νόμος.

Στην αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης, που υπέβαλε ο κατηγορούμενος πριν λίγες ημέρες, απάντησε αρνητικά ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Γιώργος Σανιδάς, ο οποίος με διάταξή του έκρινε ότι διαρκούσης της εκδίκασης της υπόθεσης του κατηγορουμένου μπορεί να παρατείνεται σιωπηρά η προσωρινή κράτησή του.

Η διάταξη αυτή του κ. Σανιδά χαρακτηρίστηκε παράνομη και παράτυπη, τόσο απο συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την «17 Νοέμβρη», οι οποίοι για τον λόγο αυτό απέχουν από τα καθήκοντά τους έως αύριο, όσο και από συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οπότε θα γίνουν γνωστοί και οι όροι που επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο, αλλά και το σκεπτικό του βουλεύματος.