Πολιτική
Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2003 13:29

Δίκη «17Ν» : Δριμύ κατηγορώ Κ. Τέλιου κατά της οργάνωσης

Δριμύ κατηγορώ, κατά της «17 Νοέμβρη», εξαπέλυσε απολογούμενος ο Κώστας Τέλιος, ο οποίος συμβουλευόταν κατά τη διάρκεια της απολογίας του χειρόγραφες σημειώσεις του.

Ο Τέλιος υποστήριξε ότι η ένοπλη βία έχει αποδείξει την αναποτελεσματικότητά της και χαρακτήρισε τη «17 Νοέμβρη», δογματική οργάνωση.

Οπως είπε, «είχε αριστοκρατική και εξουσιαστική αντίληψη για το κίνημα. Πίστευαν ότι εκείνοι θα έκαναν την εξέγερση και οι άλλοι θα έπρεπε να ακολουθήσουν».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η «17 Νοέμβρη», αποτελούσε πρόβλημα για τη διεθνή εικόνα της χώρας, ενώ τόνισε ότι λόγω της διαφωνίας του με τις θανατικές καταδίκες ανθρώπων, που επέβαλε η οργάνωση σκεφτόταν τι θα μπορούσε να γίνει «αν αυτοί οι άνθρωποι έπαιρναν την εξουσία στα χέρια τους».

Ο Τέλιος αποδέχθηκε ότι συμμετείχε στις ενέργειες κατά του εισαγγελέα Κώστα Ανδρουλιδάκη και του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Παλαιοκρασσά καθώς και σε μια ληστεία.

Οπως είπε ο κατηγορούμενος, στην επίθεση κατά του κ. Παλαιοκρασσά, αναγκάστηκε να πάρει μέρος, ως βοηθητικός, καθώς απειλήθηκε με «απόλυση» από τον Χριστόδουλο Ξηρό. «Είναι βαθιά η οδύνη μου -είπε ο Τέλιος- για την υπόθεση αυτή. Η θλίψη μου για το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να αποτρέψω αυτή την ενέργεια όπως και αυτήν κατά του εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη είναι απέραντη».

Κλείνοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο. «Δικάστε με και καταδικάστε με. Οχι γι'αυτό που έκανα αλλά γι'αυτό που δεν έκανα. Που δεν μπόρεσα να αναστείλω τη δράση αυτής της οργάνωσης».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του κατηγορουμένου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων