Πολιτική
Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2003 14:09

Βουλή : Ερώτηση της Ν.Δ. για τη ρευστοποίηση 20 τόνων χρυσού από την ΤτΕ

Τον λόγο, για τον οποίο ρευστοποιήθηκαν 20 τόνοι χρυσού, από την Τράπεζα της Ελλάδας, ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών 60 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σε σχετική ερώτησή τους, οι βουλευτές εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή της κεντρικής τράπεζας λειτουργεί αποσταθεροποιητικά στο ήδη δυσμενές κλίμα, ενώ ρωτούν «γιατί δεν έγινε γνωστή αμέσως η ενέργεια αυτή», παρά «πραγματοποιήθηκε με μεγάλη μυστικότητα, μέσα στο καλοκαίρι».

Οπως αναφέρεται στην ερώτηση, με πρώτους υπογράφοντες τους βουλευτές Δ. Σιούφα, Πρ. Παυλόπουλο, Γ. Αλογοσκούφη και Ευ. Μεϊμαράκη, το στοιχείο της πώλησης έρχεται να επιβεβαιώσει τη δεινή δημοσιονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, καθώς και τις προειδοποιήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε απροκάλυπτη εκποίηση δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να καλύψει τρύπες του προϋπολογισμού και να τροφοδοτήσει προεκλογικές κομματικές σκοπιμότητες.

Τέλος, ζητούν να μάθουν εάν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, το πόσα είναι πλέον τα αποθέματα χρυσού στην Τράπεζα της Ελλάδας και το ποιο είναι το ύψος των συναλλαγματικών διαθεσίμων της.