Πολιτική
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2003 10:04

Δίκη «17Ν» : Απερρίφθη το αίτημα Τέλιου για ψυχιατρική εξέταση

Με την απολογία του Παύλου Σερίφη, συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία, για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο πρόεδρος, με την έναρξη της διαδικασίας ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα, που υποβλήθηκε χθες από συνηγόρους υπεράσπισης, για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την περίπτωση του Κώστα Τέλιου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν συντρέχει λόγος πραγματογνωμοσύνης, ούτε κατάθεσης ενώπιον του δικαστηρίου ψυχιάτρου, καθώς η δομή και ο ειρμός του λόγου του Κώστα Τέλιου, πείθουν ότι δεν είναι διανοητικά ασθενής και είναι σε θέση να παραστήσει τα γεγονότα όπως έχουν συμβεί.

Ο Παύλος Σερίφης αρνήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου οποιαδήποτε σχέση του με τη 17 Νοέμβρη. Οπως είπε ο κατηγορούμενος δεν γνωρίζει για ποιον λόγο ενεπλάκη στην υπόθεση, ενώ τόνισε ότι η προανακριτική ομολογία του είναι προϊόν πιέσεων και απειλών που δέχθηκε στην Ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Παύλο Σερίφη, το 1975 που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γουέλς-αδίκημα το οποίο έχει παραγραφεί- βρισκόταν στη Γερμανία.

Ο Παύλος Σερίφης, είπε στο δικαστήριο, ότι είναι εντελώς ψευδή και αναληθή αυτά που φέρεται να έχει ισχυριστεί μετά τη σύλληψή του. Οπως είπε στην Ασφάλεια τον ρωτούσαν για τον ξάδελφό του Γιάννη Σερίφη.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων