Πολιτική
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2003 14:50

Δίκη «17Ν»-Απολογία Σωτήρη Κονδύλη

Με την απολογία του Σωτήρη Κονδύλη συνεχίζεται η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Αρχίζοντας την απολογία του ο Σωτήρης Κονδύλης αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία και τη γνωριμία του το 1990 με συγκατηγορούμενούς του. Όπως είπε, το 1990 γνώρισε τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον οποίο συζητούσαν το ενδεχόμενο ένοπλης δράσης.

Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την απολογία του ο Νίκος Παπαναστασίου, πιθανολόγησε την παρουσία του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου σε μία από τις πολιτικές συζητήσεις, στις οποίες συμμετείχε το 1984 σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, σε καφετέρια στο Γουδί. Σε αυτές τις συζητήσεις, όπως υποστήριξε ο Νίκος Παπαναστασίου, συμμετείχαν διάφορα άτομα μορφωμένα και δεν είναι απόλυτα βέβαιος για την παρουσία του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Ο ίδιος πάντως ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αρνήθηκε ότι πήρε μέρος το 1984 σε τέτοια συζήτηση λέγοντας ότι ήταν παρών σε κάποιες πολιτικές συναντήσεις από το 1978 έως το 1981 και όχι αργότερα.

Ο Πάτροκλος Τσελέντης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι ο Νίκος Παπαναστασίου ήταν παρών σε κάποιες από τις πολιτικές συζητήσεις της ομάδας για την επέκτασή της σε νόμιμες δραστηριότητες (συνδικαλισμό κ.ά.), παράλληλα με την ένοπλη δράση της.

Ωστόσο, ο Πάτροκλος Τσελέντης τόνισε ότι ποτέ δεν συνάντησε τον Νίκο Παπαναστασίου σε ενέργεια της οργάνωσης.