Πολιτική
Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2003 11:58

Δίκη «17Ν» : «Υπάρχει και άλλο μέλος της οργάνωσης», λέει ο Κονδύλης

Την ύπαρξη και άλλου μέλους της «17 Νοέμβρη», που δεν βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορουμένους, αποκάλυψε εξεταζόμενος ο Σωτήρης Κονδύλης.

Υποστήριξε ότι μία φορά στις συναντήσεις των μελών της οργάνωσης στα ρεμπετάδικα είχε γνωρίσει ένα άτομο με τον κωδικό «Στέλιος», που δεν τον αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Κώστα Καρατσώλη, ο οποίος φέρεται να είχε αυτό το ψευδώνυμο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, ο Σωτήρης Κονδύλης επέμεινε ότι δεν μπορούσε να ήταν τυχαία η παρουσία του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου σε αυτές τις συναντήσεις, που γίνονταν, όπως είπε, περίπου δυο φορές το χρόνο.

Ο κατηγορούμενος διευκρίνισε ότι το άτομο, το οποίο μαζί με το Χριστόδουλο Ξηρό τον έφερε σε επαφή με το Δημήτρη Κουφοντίνα, ήταν ο Κώστας Αβραμίδης, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Μάϊο για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», αλλά μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Επιπλέον, ο Σωτήρης Κονδύλης ανέφερε πως το ψευδώνυμο «Αρης», που χρησιμοποιούσε, του το είχε δώσει ο Κουφοντίνας, επειδή είχε διαγραφεί από το ΚΚΕ και καταγόταν από το νομό Ευρυτανίας, όπου έδρασε ο Αρης Βελουχιώτης.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων