Πολιτική
Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2003 13:03

«Δίκη 17Ν» : Σε εμπάθεια οφείλεται η εμπλοκή μου, λέει η Σωτηροπούλου

Σε εμπάθεια, απέδωσε την εμπλοκή της στη «17 Νοέμβρη», η Αγγελική Σωτηροπούλου, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας. Υποστήριξε ότι οι αρχές ήθελαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ για να ενισχύσει τον ισχυρισμό της ανέφερε, ότι οι ερωτήσεις που δεχόταν στην Ασφάλεια αφορούσαν αποκλειστικά τον σύντροφό της, για τον οποίο το διάστημα της εξαφάνισής του, της έλεγαν, ότι μπορεί να τον «έχουν οι Αμερικανοί».

Στις επίμονες ερωτήσεις των μελών του δικαστηρίου, σχετικά με τα «σκοτεινά» σημεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως το όνομα και τις κρυφές δραστηριότητές του, η Αγγελική Σωτηροπούλου τόνισε ότι σαφώς την ενοχλούσαν κάποια πράγματα σε εκείνον, αλλά είχε κατανοήσει ότι υπήρχε ένα προσωπικό του κομμάτι, στο οποίο η ίδια δεν παρενέβαινε. Επιπλέον, όπως ανέφερε, «δεν γίνονταν 100 ενέργειες για να πω ότι εξαφανιζόταν, δεν έλειπε από το σπίτι, ήταν σπιτόγατος».

Η Αγγελική Σωτηροπούλου, υποστήριξε, ότι δεν θυμάται πως βρέθηκε το αποτύπωμά της στην πόρτα της γιάφκας της οδού Δαμάρεως και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε περάσει από εκεί, χωρίς να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

Αναφερόμενη στο αποτύπωμα που της αποδίδεται σε βιβλίο το οποίο εντοπίστηκε στο διαμέρισμα της Πάτμου, τόνισε ότι δεν πέρασε ποτέ απο εκείνο τον χώρο. Το βιβλίο, όπως είπε, μπορεί να το άγγιξε είτε στο σπίτι της, όπου ενδεχομένως το μετέφερε ο Δημήτρης Κουφοντίνας είτε να το βρήκε στο αυτοκίνητό τους.

Η εξέταση της Αγγελικής Σωτηροπούλου συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων