Πολιτική
Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2003 15:25

Αύριο θα συνεχιστεί η απολογία του Αλ. Γιωτόπουλου

Με την απολογία του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου θα συνεχιστεί αύριο το πρωί η δίκη για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Ο πρόεδρος κάλεσε σήμερα τον κατηγορούμενο να απολογηθεί αλλά λόγω μικροέντασης που προκλήθηκε προηγουμένως με αφορμή δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ο κατηγορούμενος προτίμησε να απολογηθεί αύριο, ώστε να μην έχει χρονικό περιορισμό.

Ο Γιωτόπουλος κρατούσε χειρόγραφες σημειώσεις, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα έδρας Χρήστου Λάμπρου.

«Είναι αδύνατο να μιλήσω για 963 κατηγορίες - απάντησε ο Γιωτόπουλος - ο εισαγγελέας λέει τρεις σειρές και αυτές τις διαβάζει».

Νωρίτερα ολοκλήρωσε την απολογία της η Αγγελική Σωτηροπούλου. Απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής σχετικά με τις δολοφονίες Αξαρλιάν και Περατικού, η Σωτηροπούλου είπε ότι λυπάται αφάνταστα για όλα αυτά. Ο σύζυγός της, Δημήτρης Κουφοντίνας, άφησε να εννοηθεί στον πρόεδρο ότι τα αποτυπώματα της συντρόφου του Σωτηροπούλου που βρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως δεν δηλώνουν σε καμία περίπτωση σχέση της με τη ''17 Ν''.

Όπως είπε, το διαμέρισμα της οδού Δαμάρεως, νοικιάστηκε για συγκεκριμένους λόγους με σκοπό να μην χρησιμοποιηθεί για μεγάλο διάστημα σε αντίθεση με αυτό της οδού Πάτμου, που ήταν όπως είπε, κρησφύγετο της οργάνωσης.

Πηγή: AΠΕ