Πολιτική
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη αρχικά σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετετωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες στην Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Ιόνιο, θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά, βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Ηπειρωτική χώρα και το Βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με περαιτέρω ενίσχυση από τις βράδυνες ώρες στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια από 18 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα από 19 έως 33 και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη στο Ιόνιο την Ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια οπου πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρές. Μετά το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά, ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι εως ισχυροί στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και σταδιακά στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και προς το βράδυ στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.