Πολιτική
Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2003 13:54

Για προκατάληψη κατηγόρησε τον εισαγγελέα ο Γιωτόπουλος

Αρνήθηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας Χρήστου Λάμπρου ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και τον κατηγόρησε για προκατάληψη.

''Με έχετε καταδικάσει εξ αρχής με τους διάφορους ''μπακατσέλους'', είστε απομεινάρι μιας άλλης Ελλάδας. Όσες ύβρεις έχετε εκστομίσει είναι τίτλος τιμής για εμάς. Αλλες ερωτήσεις...'', είπε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος απευθυνόμενος στον εισαγγελέα.

Ακολούθησε έντονος διάλογος του προέδρου του δικαστηρίου με τον κ. Λάμπρου καθώς ο εισαγγελέας συνέχιζε την υποβολή ερωτήσεων χωρίς να παίρνει απάντηση.

Πρόεδρος: Εάν δεν απαντά, τι να του πω εγώ;

Εισαγγελέας: Εγώ ρωτώ...Το θέμα έληξε μετά από πεντάλεπτη διακοπή της διαδικασίας που ζήτησε ο εισαγγελέας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, εάν θα αναλάμβανε την ευθύνη για τις πράξεις του, στην περίπτωση που θα ήταν μέλος της ''17Ν''.

Πρόεδρος: Εάν ήσασταν μέλος, θα είχατε το θάρρος να το πείτε, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας;

Αλ. Γιωτόπουλος: Ισόβια θα φάω, ισόβια θα έτρωγα. Τι κερδίζω; Με λένε μάλιστα και δειλό.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση της έδρας σχετικά με το αν μπορούσαν άλλοι κατηγορούμενοι να συντάξουν προκηρύξεις πιθανολόγησε, ότι όπως άκουσε στις απολογίες τους θα ήταν σε θέση ένας ή δύο.

Αναφερόμενος στον πατέρα του ο Αλ. Γιωτόπουλος είπε ότι είχε την εξής ατυχία, είχε απέναντί του το σύστημα, τους κομμουνιστές αλλά και τους τροτσκιστές επειδή αποχώρησε από την 4η Διεθνή.

''Ο πατέρας μου δεν είχε σχέση ούτε με την τρομοκρατία, ούτε με τίποτα'', είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Η διαδικασία συνεχίζεται με την υποβολή ερωτήσεων προς τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Πηγή: ΑΠΕ