Κόσμος
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2003 10:02

Μήνυμα Τζωρτζ Μπους για την 11η Σεπτεμβρίου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιλέξουν τη στιγμή που θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους.

«Η σύγκρουση αυτή ξέσπασε σε μιά χρονική στιγμή και υπό συνθήκες που καθόρισαν άλλοι. Θα ολοκληρωθεί σε μιά χρονική στιγμή και υπό συνθήκες που θα επιλέξουμε εμείς», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμά του, που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τις τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης οι οποίες αρχίζουν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες για την επέτειο των δύο ετών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος Μπους σημειώνει ότι «το πέρασμα του χρόνου δεν έσβησε τον πόνο και τη σύγχυση που προκλήθηκε στο λαό μας».

«Θα θυμόμαστε πάντα εκείνους που χάθηκαν με βίαιο τρόπο. Και θα παρακαλούμε τον Θεό να ενισχύει εκείνους που επέζησαν. Το κουράγιο τους και η αποφασιστικότητά θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον λαό μας».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου ενίσχυσαν το πνεύμα αντίστασης του αμερικανικού λαού. «Η μεγάλη δύναμη της Αμερικής είναι η καρδιά και η ψυχή του αμερικανικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος Μπους.