Πολιτική
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σε συνέχεια του με Α.Α.22/2003 έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα 8-9-03 ανακοινώνονται τα εξής:

Ισχυρές καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους θα εκδηλωθούν και στο υπόλοιπο διάστημα της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. (Ωρα έκδοσης 12η μεσημβρινή).

Ο καιρός

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεα, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο και τη Μακεδονία. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βορειοι βορειοανατολικοί ατενείς και στο Αιγαιο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 14 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 27 και στις υπόλοιπες περιοχές από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη, σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι ενισχυόμενοι σταδιακά στο Ιόνιο σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ατενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.