Πολιτική
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2003 12:39

Στη Σουηδία 65 Ελληνες γιατροί μέσω του EURES

Πενήντα Ελληνες γιατρούς και 15 οδοντιάτρους, θα επιλέξει ο Οργανισμός Απασχόλησης της Σουηδίας, προκειμένου να εργαστούν στην σκανδιναβική χώρα.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η απασχόληση των Ελλήνων γιατρών στη Σουηδία θα γίνει μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EURES, το οποίο ενθαρρύνει και διευκολύνει τη μετακίνηση εργαζομένων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εργαστούν σε αντικείμενα των ειδικοτήτων τους.

Για τον λόγο αυτό, υπογράφηκε τους προηγούμενους μήνες σύμβαση μεταξύ του ΟΑΕΔ και τις αντίστοιχης υπηρεσίας απασχόλησης της Σουηδίας. Ακολούθως, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τις συγκεκριμένες θέσεις και συγκέντρωσε 80 αιτήσεις γιατρών που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στη Σουηδία.

Το διήμερο 9 και 10 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται διημερίδα στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τους όρους, τις συνθήκες και τις αμοιβές της απασχόλησης στη Σουηδία, και εν συνεχεία θα γίνει η επιλογή, όσων πληρούν τις προϋποθέσεις κάλυψης των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας.

Την πρώτη ημέρα οι υπεύθυνοι του Σουηδικού Οργανισμού θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τα προσόντα των υποψηφίων και τις συνθήκες εργασίας, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα προχωρήσουν σε προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, πριν ανακοινώσουν τις τελικές επιλογές τους.

Σημειώνεται ότι περιθώρια υποβολής αιτήσεων θα υπάρχουν και μετά τη διημερίδα, εφόσον κατά την επιλογή δεν καλυφθούν οι συγκεκριμένες θέσεις.