Πολιτική
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2003 14:14

Στη Βουλή η τροπολογία για τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την ανώτατη αύξηση 4% στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων κατά το σχολικό έτος 2003-2004.

Επίσης, κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία επανακαθορίζεται η διαδικασία κατάταξης μέχρι την 30/4/2004, των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, καθώς και των ενοικιαζόμενων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων, τα οποία λειτουργούν με ειδικό σήμα λειτουργίας, σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών αντίστοιχα. Προβλέπεται, δε, ότι από 1/1/2005, οι ως άνω κατατάξεις γίνονται από φορείς διαπιστευμένους από την εταιρεία «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης ΑΕ›, και καθορίζεται η διαδικασία ανακατάταξης ανά τριετία.

Τέλος, κατατέθηκε τροπολογία με την οποία :

α) ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την αυτοδίκαιη μεταβίβαση των διοικητικών αδειών των μεταβιβαζόμενων επιχειρήσεων, στην αποκτώσα επιχείρηση, στα πλαίσια της διαδικασίας αποκρατικοποίησης επιχειρήσεων του δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3049/2002,

β) παρατείνεται για 4 χρόνια (μέχρι 9/5/2007) η ισχύς της σύμβασης μίσθωσης του Δημοσίου Μεταλλείου Μαγγανίου «Πύργου Γρανίτη Α’», του ν. Δράμας, που τελεί υπό ειδική εκκαθάριση και γ) προβλέπεται η απαλλαγή από κάθε σχετική ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος στο όνομα της οποίας εκδόθηκαν χρηματικά εντάλματα προπληρωμής του λογαριασμού πετρελαιοειδών και των ορισθέντων ως δεύτερων υπολόγων έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, υπαλλήλων της ΕΛΔΑ, μετά τη γενόμενη πληρωμή από τις πρώην ΕΛΔΑ και ΔΕΠ στον ως άνω λογαριασμό του σχετικού ποσού, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 12 του ν. 2593/1993 και 13 του ν. 2889/1995. Το ελληνικό δημόσιο μετά την εν λόγω ρύθμιση δεν έχει καμία αξίωση κατά των παραπάνω νομικών ή φυσικών προσώπων που δημιουργήθηκε από την αιτία αυτή.

Οι παραπάνω τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Τροποποίηση του ν. 2323/1995 Υπαίθριο Εμπόριο και άλλες διατάξεις».