Πολιτική
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2003 15:13

Ηθική αυτουργία για 963 αδικήματα της «17Ν» αποδίδει στο Γιωτόπουλο ο εισαγγελέας

ΕΚΤΕΝΗ αναφορά σε όλες τις ενέργειες της οργάνωσης κάνει στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας κ. Χρήστος Λάμπρου, ο οποίος αποδίδει στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε 963 αδικήματα τη ''17Ν''.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο Γιωτόπουλος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας και για τις πλέον των 20 ανθρωποκτονιών που έχει διαπράξει η οργάνωση.

Μέχρι στιγμής ο κ. Λάμπρου έχει αναφερθεί σε ενέργειες της ''17Ν'' μέχρι και το 1991 και από την αγόρευσή του προκύπτει η πρότασή του για ενοχή των Δημήτρη Κουφοντίνα, Αγγελικής Σωτηροπούλου, Βασίλη Τζωρτζάτου, Χριστόδουλου και Σάββα Ξηρού, Νίκου Παπαναστασίου, Ηρακλή Κωστάρη, Πάτροκλου Τσελέντη και Κώστα Τέλιου.

Ειδικά για τον Τέλιο ο κ. Λάμπρου ανέφερε ότι τον λυπάται πολύ, εξέφρασε την απορία του για το πώς έμπλεξε με τη ''17Ν'' και ζήτησε από το δικαστήριο να εκτιμήσει το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ανέφερε πως σε όποιες ενέργειες έλαβε μέρος είχε φυσική και όχι ψυχική παρουσία.

Ο κ. Λάμπρου έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η οποία όπως τόνισε μπορεί να δώσει εξηγήσεις για πολλές ενέργειες της ''17Ν''.

Αναρωτήθηκε γιατί έγινε στόχος και τι επεδίωκε τελικά με τη δολοφονία του η οργάνωση, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ''δεν γνωρίζουμε αν άλλοι υπαγόρευσαν στο Γιωτόπουλο την απόφαση για τη δολοφονία Μπακογιάννη και πού πάρθηκε αυτή η απόφαση''.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία λόγω κόπωσης.

Πηγή: AΠΕ