Πολιτική
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις, με ασθενείς βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη στη Δυτική Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τα φαινόμενα αυτά από αργά το βράδυ θα επεκταθούν στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που πρόσκαιρα το απόγευμα θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, οι οποίοι, από αργά το απόγευμα θα στραφούν στα δυτικά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια από 16 έως 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

Αύριο Πέμπτη, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Δυτική Ελλάδα, προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο τις πρωϊνές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή και πιθανώς καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκθηλωθουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.