Πολιτική
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2003 09:19

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Η ανακοίνωση σήμερα της Χάρτας της Οικονομικής και Κοινωνικής Σύγκλισης από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, η δίκη της «17 Νοέμβρη» και το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι :

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) : «Πώς ρυθμίζονται τα πρόστιμα των αυθαιρέτων. 80% μείωση για πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ.».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) : «Μπόνους και ειδικό μισθολόγιο. Για τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ, που ιδιωτικοποιούνται. Ποιό το θεσπιζόμενο καθεστώς για πρόωρη συνταξιοδότηση».

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ : «Χάρτινες υποσχέσεις. Με τα «θα» του 2000 ο κ. Σημίτης διεκδικεί επανεκλογή το 2004».

* Η ΑΠΟΦΑΣΗ : «Συνεταιρισμοί : Λύση λόγω εκλογών. Η Βάσω Παπανδρέου ξανανοίγει τους φακέλους με τις οικοδομήσιμες εκτάσεις».

* Η ΑΥΓΗ : «Σάλος για το χτύπημα στο ΙΚΑ. Απεσύρθη η πρόταση Σπυρόπουλου, έμεινε όμως η ιδέα».

* ΑΥΡΙΑΝΗ : «Ασύδοτα τα λαμόγια ισοπεδώνουν τη Σοφοκλέους. Να ξυπνήσει η Κυβέρνηση και να στηρίξει το Χρηματιστήριο».

* ΤΟ ΒΗΜΑ : «Καύσωνες και πλημμύρες κοστίζουν 6 δισ. ευρώ τον χρόνο! Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν σοβαρά την οικονομία μας».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ : «Οικοδομικοί συνεταιρισμοί. Πράσινο φως για δόμηση. Ετοιμη η τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ».

* ΕΘΝΟΣ : «Πιο νωρίς στη σύνταξη οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αποκλειστικό : Πίνακες με τα νέα όρια ηλικίας για ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : «Εχθρούς της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο Εισαγγελέας τους κατηγορούμενους για τρομοκρατικές πράξεις, καταλήγοντας οτι είναι... Φονιάδες και δειλοί τα μέλη της «17Ν».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Μάθημα 1ον : Ετοιμαστείτε για απεργία. Παιδεία : Κινητοποιήσεις εν όψει από δασκάλους, καθηγητές, πανεπιστημιακούς».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Ρουκέτες Λάμπρου κατά «Λάμπρου». Λάβρος κατά πάντων, ακόμη και εκτός κατηγορητηρίου».

* ΕΣΤΙΑ : «Επικοινωνιακή απάτη η «Χάρτα» Σημίτη. Εξαγγέλλονται για το έτος 2008 οι στόχοι του 2004».

* Espresso : «Επώνυμοι σε όργια με ανήλικες. Συλλήψεις της αστυνομίας σε πολυτελές διαμέρισμα».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : «Οι φτωχότεροι της Ευρώπης. Το 49% των Ελλήνων δηλώνει δυσαρεστημένο. Φτώχεια, ανεργία οι πληγές κατά την Eurostat».

* Ο ΛΟΓΟΣ : «Ερχονται νέες αυξήσεις. Οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις της «Χάρτας της σύγκλισης». Ανακοινώσεις σήμερα απο τον Κ. Σημίτη».

* ΤΑ ΝΕΑ : «Τοξικό νέφος από τους... καταλύτες. Συναγερμός για καρκινογόνο βενζόλιο».

* ΝΙΚΗ : «Εδωσε λύση ο Ακης. Συμφώνησαν οι βενζινοπώλες με το υπ. Ανάπτυξης. Πλαφόν στις ανώτατες τιμές των καυσίμων σε 9 νομούς της χώρας».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Κοινωνική ασφάλιση: Προκλητική επιδότηση μαμούθ στους βιομήχανους».

* Traffic News : «Ηθοποιός έπεσε στην πορνεία. Κάνει βίζιτες με 300 ευρώ. Βουΐζουν οι καλλιτεχνικοί κύκλοι της Αθήνας. Δεν το ξέρουν ούτε ο σύζυγός της ούτε ο εραστής της».

* Η ΧΩΡΑ : «Αυθαίρετα : Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την ένταξη στο σχέδιο πόλης. Μείωση προστίμων και πράσινο φως για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς».

* MetroRAMA : «Με απεργίες χτυπάει το σχολικό κουδούνι. Κινητοποιήσεις με την έναρξη της χρονιάς σε σχολεία και πανεπιστήμια».

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ : «Οι νέες τιμές. Πυξίδα στην αγορά αυτοκινήτου».

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : «Εγκληματίες οι της 17Ν, όχι ιδεολόγοι. Καταπέλτης ο εισαγγελέας Χρ. Λάμπρου».

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : «Επίθεση κατά του δικομματισμού. Χθες απο τη Θεσσαλονίκη ο Ν. Κωνσταντόπουλος».