Πολιτική
Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο τις πρωϊνές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στα δυτικά και νότια πελάγη ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, στη Δυτική και τη Βόρεια χώρα και τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αιθριος και μόνο κατά τόπους θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεαβολή.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.