Πολιτική
Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003 09:07

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Η Χάρτα Οικονομικής και Κοινωνικής Σύγκλισης, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, το Κυπριακό και η δίκη της «17 Νοέμβρη», είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) : «Ακίνητα : Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η επιβολή ΦΠΑ 18%. Οι πρώτες προσεγγίσεις παραγόντων της αγοράς».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) : «Το μεγάλο φαγοπότι. Εκθεση-βόμβα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Βουλή».

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ : «Ζήσε Μάη μου να δεις προκοπή το... 2008. Οι 75 «χάρτινες» υποσχέσεις του κ. Σημίτη».

* Η ΑΠΟΦΑΣΗ : «Ο Πινόκιο και η Χάρτα των θαυμάτων. Σόου από τον Κ. Σημίτη στο Ζάππειο με ξαναζεσταμένες τις υποσχέσεις του 2000».

* Η ΑΥΓΗ : «Υποσχέθηκε ό,τι δεν έκανε! Η Χάρτα Σημίτη επαναλαμβάνει τις «δεσμεύσεις» του... 2000. Μπόνους στους εργοδότες εις βάρος ΟΓΑ και ΟΑΕΔ».

* ΑΥΡΙΑΝΗ : «Εχασαν τη μάχη τα λαμόγια του Χρηματιστηρίου. Οι αποκαλύψεις της «Αυριανής» ξύπνησαν κυβέρνηση, τραπεζίτες και θεσμικούς».

* ΤΟ ΒΗΜΑ : «Πώς θα ανέβουν οι μισθοί και πως θα πέσουν οι φόροι. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης παρουσίασε χθες τη Χάρτα Σύγκλισης. Το κυβερνητικό σχέδιο για την πενταετία 2004-2008».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ : «Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων με «παράθυρο» την ευνοϊκή μοριοδότηση. Αρχή με τους 3.500 υπαλλήλους των ΚΕΠ».

* ΕΘΝΟΣ : «Ρεαλιστικό σχέδιο για ευρωπαϊκή πορεία. Κοινωνική Χάρτα : Σαρωτικές αλλαγές σε φορολογία, μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, παιδεία, υγεία, δημόσιο».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : «Μια εικόνα χίλια... ψέμματα χθες, στο Ζάππειο. Ενώ σύσσωμη η Αντιπολίτευση κάνει λόγο για κούφιες υποσχέσεις και προεκλογικά πυροτεχνήματα».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : «Ολο ΘΑ και ΘΑ από Σημίτη. Ξεπέρασε και τον Μαυρογιαλούρο σε υποσχέσεις».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Δέσμευση για αύξηση φορολογίας. Χάρτα Σημίτη : Επώδυνα μέτρα σε περιτύλιγμα υποσχέσεων».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Χάρτα... όλα. Δεσμεύσεις Σημίτη για σύγκλιση ως το 2008. 10 μέτωπα, 90 μέτρα, 7,3 δισ. ευρώ».

* ΕΣΤΙΑ : «Μνημείο κρατισμού. Η «Κοινωνική Χάρτα» του κ. Πρωθυπουργού».

* Espresso : «Επώνυμη Αθηναία το έσκασε απο τον Κορυδαλλό. Πήγαν να με σκοτώσουν».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : «Σύγκλιση επί... χάρτου. Ο πρωθυπουργός υπόσχεται αυξήσεις και παροχές το 2008 στηριζόμενος σε υπερφίαλες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη».

* Ο ΛΟΓΟΣ : «10 μέτωπα της «χάρτας σύγκλισης». Μείωση φορολογίας και αυξήσεις μισθών μέχρι το 2008 υποσχέθηκε ο Κ. Σημίτης».

* ΤΑ ΝΕΑ : «Magna Χάρτα Σημίτη με παροχές 7,7 δισ. ευρώ. Φιλόδοξη πρόταση για την 4ετία 2004-2008».

* ΝΙΚΗ : «Με το βλέμμα στο 2008. Ιστορική στιγμή η ανακοίνωση της Χάρτας. Δέκα προτεραιότητες απο Σημίτη για σύγκλιση με την Ε.Ε.».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Χάρτα φτώχειας για το λαό και ενίσχυσης του κεφαλαίου. Προεκλογικές εξαγγελίες Σημίτη».

* Traffic News : «Αιχμάλωτες 20.000 κοπέλες στα δίχτυα σωματεμπόρων. Η γραμματέας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Ειρήνη Δορκοφίκη αποκαλύπτει στοιχεία-σοκ».

* Η ΧΩΡΑ : «Ζήσε Μάη μου. Με πολλά ΘΑ η Χάρτα του πρωθυπουργού, αλλά για το 2008».

* City Press : «Μονομαχία για την Κοινωνική Χάρτα. Σημίτης : «Αλμα προς τα εμπρός» με ορίζοντα το 2008. Καραμανλής : «Επαναλαμβάνετε τις υποσχέσεις του 2000 που δεν τηρήσατε».

* MetroRAMA : «Ελπίδες για ενισχυμένο εισόδημα έως το 2008. Φιλόδοξοι στόχοι στον «οδικό χάρτη» για επιτάχυνση της σύγκλισης με Ε.Ε.».

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ : «10 βήματα για να γίνουμε Ευρωπαίοι. Χάρτα σύγκλισης με την... κάλπη».

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : «Οδική Χάρτα με προορισμό την κάλπη. Οι δέκα άξονες ανάπτυξης που εξήγγειλε ο Κ. Σημίτης».

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : «Πολυδύναμη πολιτική μάχη για τη «χάρτα». Ανέβηκε χθες το πολιτικό θερμόμετρο».