Πολιτική
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2003 14:05

Δίκη «17Ν : Φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Μομφεράτου οι Χρ. Ξηρός και Δ. Κουφοντίνας

Φραστική επίθεση από τη σύζυγο του αστυνομικού κ. Σωκράτη Κότσια, που είχε τραυματιστεί στη συμπλοκή των Σεπολίων, δέχθηκε κατά τη διάρκεια διαλείμματος της δίκης ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Η κ. Φωτεινή Κότσια επέπληξε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο όταν τον είδε να χαμογελά. «Δεν ντρέπεσαι; Εχεις στείλει τόσους ανθρώπους στον τάφο και άλλους σε αναπηρική καρέκλα και χαμογελάς;», είπε η κ. Κότσια με έντονο ύφος στον κατηγορούμενο, ο οποίος έδειξε ενοχλημένος. Ο Γιωτόπουλος απάντησε στη γυναίκα ότι είναι αθώος και ότι τον κατηγορούν χωρίς στοιχεία.

Νωρίτερα, αγόρευσε στο δικαστήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας του εκδότη Νίκου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη το 1986, κ. Ευστάθιος Ποταμίτης.

Ο κ. Ποταμίτης χαρακτήρισε ύπουλη τη διπλή δολοφονία και υποστήριξε ότι θεωρεί φυσικούς αυτουργούς στη δολοφονία του εκδότη τους Δημήτρη Κουφοντίνα και Χριστόδουλο Ξηρό, ενώ τόνισε ότι κατά του Παναγιώτη Ρουσέτη είχε πυροβολήσει και ο Πάτροκλος Τσελέντης.

Αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο κ. Ποταμίτης υποστήριξε ότι «βρήκε άτομα που έπασχαν απο ιδεοληψίες και τους εμφύτευσε το δικό του ιδεολόγημα που ήταν συγκερασμός μαρξισμού και ένοπλης βίας», ενώ για τις προκηρύξεις της οργάνωσης ο συνήγορος επισήμανε ότι διακρίνονται για την «ροπή τους προς την πρακτορολογία».

Στο δικαστήριο αγορεύει ο πληρεξούσιος συνήγορος της οικογένειας του Παναγιώτη Ρουσέτη κ. Γιώργος Παπαλάμπρος. Ο κ. Παπαλάμπρος υποστήριξε ότι η δολοφονία του εκδότη και του οδηγού του αποτέλεσε ένα νέο κεφάλαιο για τη «17 Νοέμβρη», η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή επιδίδονταν κυρίως σε «εκδικητικού τύπου» χτυπήματα κατά ανθρώπων της δικτατορίας.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων