Κόσμος
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2003 10:05

Νέες επιθέσεις κατά Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ

Αμερικανικό στρατιωτικό όχημα κατέστρεψαν Ιρακινοί αντάρτες, στη διάρκεια επίθεσης στις δυτικές συνοικίες της Βαγδάτης, ενώ ένας Ιρακινός αστυνομικός σκοτώθηκε κατά λάθος από Αμερικανούς στρατιώτες, μετέδωσαν αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ιρακινή εφημερίδα Ασσαχ, οι Αμερικανοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν αξιωματικό της ιρακινής αστυνομίας σε ελεγχόμενο από τον στρατό δόρμο της ιρακινής πρωτεύουσας.

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Τζαζίρα, μετέδωσε ότι Αμερικανοί στρατιώτες και Ιρακινοί αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση ενόπλων στην πόλη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Η Κοντολίζα Ράϊς, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας, υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρχουν έως και 2.000 ξένοι μαχητές στο Ιράκ έτοιμοι να επιτεθούν στις συμμαχικές δυνάμεις.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι μαχητές αυτοί κυμαίνονται από 800 έως και 2.000», δήλωσε η Ράϊς, προσθετοντας, ότι ο πραγματικός αριθμός των ξένων μουντζαχεντίν στο Ιράκ παραμένει άγνωστος.

Το ιρακινό θέμα, συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζωρτζ Μπους.

Ο Μπλερ πρόκειται να συναντηθεί το Σάββατο στο Βερολίνο με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ για να συζητήσουν την κατάσταση στο Ιράκ.