Πολιτική
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 16:28

ΥΠΕΣ: Σε διαθεσιμότητα κανονικά και η σύζυγος του Ανδρέα Λοβέρδου

Σε διαθεσιμότητα τίθεται κανονικά και η σύζυγος του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, όπως προκύπτει από έγγραφο  του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ρ. Μακρή. 

Σε διαθεσιμότητα τίθεται κανονικά και η σύζυγος του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, βάσει της σχετικής απόφασης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως προκύπτει από έγγραφο του κ. Μανιτάκη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ρ. Μακρή.

Στην ερώτησή της η κ. Μακρή κατήγγειλε «εξαίρεση ημετέρων από τις λίστες διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων» και καλούσε τον κ. Μανιτάκη να ενημερώσει τη Βουλή με ποια δικαιολογητικά κατέστη δυνατή η μη υπαγωγή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και αν η κ. Πηνελόπη Παπαϊωάννου εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα.

Στην έγγραφη απάντηση του ο κ. Μανιτάκης παραθέτει τις ειδικές διατάξεις βάσει των οποίων είναι δυνατό να εξαιρούνται της διαθεσιμότητας υπάλληλοι για να ενημερώσει τελικά την βουλευτή ότι «η εν λόγω υπάλληλος που αναφέρεται στην ερώτηση, τίθεται κανονικά σε διαθεσιμότητα με την από 21.1.2012 απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».