Κοινωνία
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 16:18

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στα Ίμια

Συμπεριφορές πεσόντων κατά την επιτέλεση του καθήκοντος παραπέμπουν στις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά του γένους, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας  μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών της  νύχτας των Ιμίων, που τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού. Ανεξάρτητοι Έλληνες ο φάκελος της συντριβής του ελικοπτέρου παραμένει ανοικτός.

Συμπεριφορές πεσόντων κατά την επιτέλεση του καθήκοντος παραπέμπουν στις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά του γένους - σε όλα αυτά που κράτησαν όρθιο τον Ελληνισμό στις συμπληγάδες της Ιστορίας, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών της  νύχτας των Ιμίων (31η Ιανουαρίου 1996), υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ, υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση ΠΝ και αρχικελευστή Εκτορα Γιαλοψού ΠΝ.

Η εμιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού (Κοτρώνι-Μαραθώνας), παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καράμπελα, των αρχηγών ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ. Κωσταράκου,  ΓΕΝ αντιναύαρχου Κ. Χρηστίδη, ΓΕΑ αντιπτέραρχου Αντ. Τσαντηράκη, ΓΕΣ αντιστράτηγου Κ. Γκίνη, ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και συγγενών των πεσόντων.

Στην Κάλυμνο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών. Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, «ο φάκελος που αφορά στα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, δεν έχει κλείσει - παραμένει ανοικτός».