Κόσμος
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2003 07:08

ΗΠΑ : Ενοπλος άνδρας κρατά ομήρους 16 φοιτητές

Ολονύκτιο θρίλερ σε Πανεπιστήμιο του Τενεσί των ΗΠΑ. Ενας ένοπλος άνδρας, που υποστηρίζει ότι είναι μέλος της οργάνωσης Αλ Κάιντα κρατάει ομήρους 16 φοιτητές, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές που έχουν περικυκλώσει το κτίριο.

Ο Χάρολντ Κιλπάτρικ, 26 ετών, κρατάει τους σπουδαστές σε μια αίθουσα του δευτέρου ορόφου του πανεπιστημίου Ντάιερσμπεργκ, σε απόσταση 230 χιλιομέτρων ανατολικά της Νάσβιλ. Ο δράστης δεν έχει προβάλει κανένα αίτημα και το μόνο που ζήτησε ήταν ένα μπουκάλι νερό και 16 ποτήρια, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λάιζα Μακντάουελ.

Η ίδια είπε ότι δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία των αρχών με τον 26χρονο, ο οποίος μιλάει στους αστυνομικούς μέσω των ομήρων, από τα κινητά τηλέφωνά τους. Είναι οπλισμένος με ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών και ένα μαχαίρι.

Ο άνδρας μπήκε στο κτίριο νωρίς το απόγευμα και γύρω στις 17:00, τοπική ώρα (01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), άφησε ελεύθερους τρεις από τους ομήρους.

Εκτός από τους αστυνομικούς στην περιοχή έχουν σπεύσει και πράκτορες του FBI, επειδή ο Κιλπάτρικ σε χειρόγραφο σημείωμα του ανέφερε ότι είναι μέλος της Αλ-Κάϊντα.