Κόσμος
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 21:57

Ομονοούν Ομπάμα, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι για τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού

Μεγάλη αντιστοιχία μεταξύ των προτάσεων του και της κοινής πρότασης Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία για τη μεταρρύθμιση του νόμου περί μετανάστευσης στις ΗΠΑ, διαπιστώνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Σε μεγάλη αντιστοιχία» με τις προτάσεις του αμερικανού προέδρου βρίσκεται η κοινή πρόταση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί μετανάστευσης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το επιτελείο Ομπάμα.

Το ευχάριστο βρίσκεται στο γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια, τα δύο κόμματα μοιάζουν έτοιμα να αντιμετωπίσουν το ζήτημα συνεργαζόμενα, σημείωσε ο Ομπάμα, σε λόγο του στο Λας Βέγκας.

«Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, φαίνεται ότι υπάρχει πραγματική διάθεση να προχωρήσει μια τέτοια μεταρρύθμιση. Και αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Έκανε ακόμη λόγο για την ανάγκη επίκλησης της κοινής λογικής όσον αφορά στη μεταρρύθμιση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους παράνομους μετανάστες να περάσουν  «από την πλευρά του νόμου».

Κάποια ζητήματα θα χρειαστούν δύσκολη διαπραγμάτευση με το Κογκρέσο, ωστόσο τώρα είναι η ώρα για αλλαγή, κατέληξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα, ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι, σε περίπτωση που το Κογκρέσο σημειώσει αργοπορία στην επεξεργασία του νέου νομοθετικού πλαισίου, θα στείλει ο ίδιος δικό του προσχέδιο και θα ζητήσει ψήφο επ' αυτού.

Η νέα νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την απόκτηση της αμερικανικής υπηκοότητας για μεγάλο μέρος των 11 εκατομμυρίων μεταναστών χωρίς χαρτιά που ζουν σήμερα στις ΗΠΑ.