Κοινωνία
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 16:33

Πολιτική και κοινωνική ωριμότητα αναμένει από τους αγρότες ο Ευ. Βενιζέλος

Στο τραπέζι της επόμενης σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων θα θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τα αιτήματα των αγροτών, όπως δεσμεύθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους τους.

Στο τραπέζι της επόμενης σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων θα θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τα αιτήματα των αγροτών, όπως δεσμεύθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους τους.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα παρακαλέσει σε αυτήν τη συνάντηση να είναι παρόντες και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, δηλαδή κυρίως οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εργασίας, ώστε «η πολιτεία να δώσει άμεση, αξιόπιστη λύση στα θέματα που μπορεί και να ανοίξει το διάλογο για θέματα που μπορεί να υπάρξει μία ωρίμανση».

«Πιστεύουμε ότι αντί να έχουμε κινητοποιήσεις θα έχουμε διάλογο και λύσεις», ανάφερε χαρακτηριστικά και έκανε επίκληση στην «πολιτική και κοινωνική ωριμότητα» των αγροτών, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε μπλόκα στις εθνικές οδούς.

«Πάγια αρχή μας», τόνισε, «είναι ότι καμία κινητοποίηση δε μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο και όπως είχαμε θετική εξέλιξη στο ζήτημα των ΜΜΜ, έτσι πιστεύουμε ότι η πολιτική και κοινωνική ωριμότητα του αγροτικού κόσμου και των εκπροσώπων τους θα βοηθήσει ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία των πολιτών». 

Όσον αφορά τις συνομιλίες που είχε με τους αγρότες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα. «Ο αγροτικός κόσμος έχει ιστορικούς και ζωντανούς δεσμούς με την παράταξή μας και εμείς στηρίζουμε το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο στην πρωτογενή παραγωγή, στον αγροτοδιατροφικό τομέα που αποτελεί μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

«Ξέρουμε πού πονάει το πράγμα, πόσο σημαντικό είναι να κρατηθεί χαμηλά το κόστος παραγωγής, να βελτιωθούν οι όροι συναλλαγών ανάμεσα στον αγρότη, τον έμπορο, τις αλυσίδες λιανικής πώλησης, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίζει φιλικά ο τραπεζικός τομέας τον αγροτικό κόσμο, ιδίως μετά την απορρόφηση της αγροτικής τράπεζας», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.