Πολιτική
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2003 11:30

Δίκη «17Ν» : «Ο Γιωτόπουλος επέλεγε τους στόχους», λέει η κ. Τσόλκα

Τον ηγετικό ρόλο του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και την ψυχική επίδραση, που ασκούσε στα υπόλοιπα μέλη της «17 Νοέμβρη», τόνισε στην αγόρευσή της, η πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη, Ολγα Τσόλκα.

Η κ. Τσόλκα τόνισε, πως από τα στοιχεία της δικογραφίας, αλλά και από την αποδεικτική διαδικασία δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι ο Γιωτόπουλος, λόγω της ιεραρχικής του θέσης και της προσωπικότητάς του, ήταν αυτός που επέβαλε την επιλογή των στόχων και χάραζε το ιδεολόγημα της οργάνωσης.

«Ο κ. Γιωτόπουλος», είπε η κ. Τσόλκα, «είναι αυτός που δηλώνει αντισυστημικός. Καταγγέλλει τους πάντες. Αυτό, που δεν μπορεί να καταγγείλει, είναι η «17 Νοέμβρη. Δεν μπορεί να μην υπερασπιστεί, έστω και λίγο τα παιδιά του. Πώς μπορεί να καταδικάσει ένα δικό του έργο, όπως ήταν η «17 Νοέμβρη;».

Η κ. Τσόλκα απέκρουσε τον ισχυρισμό του Δημήτρη Κουφοντίνα ότι η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη ήταν πολιτική πράξη και έκανε λόγο για «πολιτικό τεντιμποϊσμό».

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αισθάνεται υπερήφανος, που έστησε ενέδρα σε έναν άοπλο άνθρωπο. Είναι υπερήφανος, που τον σκότωσε και χαρακτήρισε την πράξη αυτή πολιτική. Ο κ. Κουφοντίνας ασκούσε εξουσία. Σκότωνε όποιον ήθελε. Οπου ήταν εύκολη η υπόθεση, πήγαινε το παλληκάρι αυτό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Τσόλκα.

Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση του κ. Τάκη Βασιλακόπουλου για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων