Αθλητικά
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 22:50

Η Ρεάλ «άλωσε» το ΟΑΚΑ

Τη δεύτερη ήττα του στο Top 16 της Ευρωλίγκας γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 58-54. Τραγικά ποσοστά στα τρίποντα είχαν οι «πράσινοι» με 6/27!

Τη δεύτερη ήττα του στο Top 16 της Ευρωλίγκας γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 58-54 . Τραγικά ποσοστά στα τρίποντα είχαν οι «πράσινοι» ,με 6/27!

Καταστροφική για το «τριφύλλι» ήταν η τελευταία περίοδος. Για περίπου 7 λεπτά οι «πράσινοι» έμειναν χωρίς καλάθι δίδοντας την ευκαιρία στους Μαδριλένους να «ροκανίσουν» σιγά-σιγά τη διαφορά και με διαδοχικά τρίποντα να πάρουν προβάδισμα και να φτάσουν στην 5η διαδοχική τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. 

Το μεγάλο όπλο της ελληνικής ομάδας, που ήταν τα τρίποντα, αυτή την φορά δε λειτούργησε. Διαμαντίδης και Καπόνο δεν ευστόχησαν σε καμία προσπάθειά τους έξω από τα 6.75μ., ενώ οι λανθασμένες επιλογές στα τελευταία λεπτά έφεραν τη 2η ήττα σε 5 ματς για το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ήττα, που σαφώς δεν είναι καταδικαστική για την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά με βάση την εικόνα του αγώνα στις τρεις πρώτες περιόδους, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την είσοδό του στην οκτάδα.

Μέχρι και με 14 πόντους ξέφυγαν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου (34-20), ωστόσο, δεν κατάφεραν να τη διατηρήσουν στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Μπορεί με την άμυνά τους οι «πράσινοι» να περιόρισαν στους 8 πόντους τον Ρούντι Φερνάντεθ και στο απόλυτο μηδέν τον Κάρολ (για πρώτη φορά δεν σκοράρει στην ιστορία της διοργάνωσης), αλλά η ζημιά έγινε από τους περιφερειακούς παίκτες της «Βασίλισσας». Ο Ρέγιες με 13 πόντους ήταν ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού, που είχε για κορυφαίο του σκόρερ τον Μπράμος με 11 πόντους.