Κόσμος
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2003 16:53

Έτοιμος ο Μπους για ενεργότερο ρόλο του ΟΗΕ στο Ιράκ

Έτοιμος να επιτρέψει ευρύτερη ανάμειξη του ΟΗΕ στις πρώτες μεταπολεμικές εκλογές του Ιράκ είναι ο αμερικανός πρόεδρος Τζoρτζ Μπους, ως παραχώρηση σε όσους ζητούν ενεργότερη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών.

Τα παραπάνω αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ δημοσιεύοντας αποσπάσματα συνέντευξης του κ. Μπους η οποία θα μεταδοθεί απόψε από το Fox News.

Ο κ. Μπους στη συνέντευξή του δηλώνει έτοιμος να ζητήσει την αρωγή του ΟΗΕ στο σχεδιασμό του νέου συντάγματος του Ιράκ και στην επίβλεψη των πρώτων ελεύθερων εκλογών.

Με αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του αμερικανού προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μεθαύριο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Μπους θα έχει σειρά συνομιλιών με ξένους ηγέτες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την απαιτούμενη υποστήριξη, ώστε το Συμβούλιο Ασφαλείας να δώσει εντολή για το σχηματισμό πολυεθνικής δύναμης υπό αμερικανική διοίκηση.

Στη συνέντευξή του ο κ. Μπους υπεραμύνεται της απόφασής του να εισβάλει στο Ιράκ και καλεί όλα τα μέλη του ΟΗΕ σε συνεργασία για την ανοικοδόμηση της Μέσης Αντολής.