Πολιτική
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2003 14:36

Γ. Πέτσος: Από το δικαστήριο πέρασε μόνο η μισή αλήθεια

Με την αγόρευση του πρώην υπουργού Γιώργου Πέτσου ολοκληρώθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη της «17Ν». Ο κ. Πέτσος παρίσταται στο δικαστήριο τόσο για την επίθεση που είχε δεχθεί ο ίδιος από τη «17Ν» όσο και για την υπόθεση της δολοφονίας του εφοπλιστή Κωστή Περατικού.

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, από τη δικαστική αίθουσα πέρασε μόνο η μισή αλήθεια, ενώ επεσήμανε ότι στο εδώλιο δεν κάθεται όλη η οργάνωση αλλά μόνον ένα μεγάλο επιχειρησιακό κομμάτι της εγχώριας τρομοκρατίας «με ελάχιστους επιτελικούς που δεν αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία της εγκληματικής ομάδας».

Όπως είπε ο κ. Πέτσος, του είναι αδιάφορη η ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι κατηγορούμενοι σε ό,τι αφορά την υπόθεσή του. Ο κ. Πέτσος τόνισε ότι θεωρεί πως η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ήταν μια εγκληματική ενέργεια «ποτισμένη από πολιτικές σκοπιμότητες χωρίς πολιτικό κίνητρο και με πολιτικό καιροσκοπισμό».

Υποστήριξε ακόμα ότι έχει συγχωρέσει μέσα του και έχει απαλλάξει τους κατηγορούμενους για την απόπειρα σε βάρος του αλλά τόνισε ότι στη δικαστική αίθουσα ακούει, όπως είπε, και τη φωνή του Κώστα Περατικού που δεν κατάφερε να σωθεί από τη «17Ν».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με αγορεύσεις άλλων συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ