Πολιτική
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2003 15:15

«Αρχιερέα» της «17Ν» χαρακτήρισε τον Γιωτόπουλο ο δικηγόρος των ΕΛΤΑ

«Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος υπήρξε μέχρι τέλους ο αρχιερέας της “17Ν”, ο αδιαμφισβήτητος συγγραφέας μιας σειράς προκηρύξεων, ο αρχάγγελος της ένοπλης βίας, ο λαθρόβιος καθοδηγητής της οργάνωσης, ο οποίος δοξάστηκε κρυπτόμενος και εξετέθη εμφανιζόμενος», επισήμανε στην αγόρευσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος των ΕΛΤΑ κ. Δημήτρης Ευαγγελάτος.

Ο κ. Ευαγγελάτος υπογράμμισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα καταδείξει την αντίδραση της ελληνικής Δικαιοσύνης ενάντια στον «Αττίλα της τρομοκρατίας», που, όπως είπε, επί 27 χρόνια μάστιζε την ελληνική κοινωνία. Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής υποστήριξε ότι ποτέ τόσοι πολλοί δεν υπέφεραν τόσα πολλά από τόσους λίγους.

Αναφερόμενος στο συνολικό ποσό της λείας από τις ληστείες που ανέρχεται στα 800 εκατ. δρχ. αναρωτήθηκε πού βρίσκονται αυτά τα χρήματα.

Ο κ. Ευαγγελάτος περιέγραψε το Χριστόδουλο Ξηρό ως τον ''μπαμπούλα'' της ''17Ν'' και το Δημήτρη Κουφοντίνα ως φανατικό και συναισθηματικά ψυχρό, αμετανόητο εγκληματία.

Παραφράζοντας στίχους του Διονύση Σολωμού, ο κ. Ευαγγελάτος έκλεισε την αγόρευσή του λέγοντας: «Το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός της ''17Ν'', δεν γέμισε ακόμη με άνθη αλλά από τρόμο, ερείπια, πένθος και δάκρυα».

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αγόρευση για τις υποθέσεις των ληστειών σε βάρος των ΕΛΤΑ του συνηγόρου πολιτικής αγωγής κ. Μανώλη Καπετανάκη.

Ο κ. Καπετανάκης επεσήμανε ότι υπάρχει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων που τεκμηριώνουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας που βαρύνει τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ενώ τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα κλείσει το χάσμα που επί 27 χρόνια άνοιξε η ''17Ν''.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με τις αγορεύσεις των υπολοίπων συνηγόρων πολιτικής αγωγής για τις υποθέσεις των ληστειών σε βάρος των ΕΛΤΑ που διέπραξε η ''17Ν''.

Πηγή: AΠΕ