Κόσμος
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2003 11:14

Το Ισραήλ θα λάβει υπ'όψιν του τη θέση των ΗΠΑ στο θέμα του Αραφάτ

Το Ισραήλ, θα συνεκτιμήσει τις αμερικανικές ενστάσεις, πριν αποφασίσει εάν θα υλοποιήσει την απειλή της εκδίωξης του Παλαιστινίου ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Γεντιότ Αχρονότ», ο Σαρόν τόνισε, ότι «σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν τις σκέψεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι πιθανό να έχουν δίκιο όταν εκτιμούν ότι η εκδίωξη του Αραφάτ θα τους προκαλέσει προβλήματα στη Μέση Ανατολή, καθώς ανησυχούν ιδιαίτερα για το Ιράκ».

«Πρέπει να καταλάβουμε πάντως, ότι είναι πολύ δύσκολο να υποσχεθείς ότι άμα συλληφθεί ο Αραφάτ δεν θα πάθει κάτι», τόνισε ο Σαρόν αναφερόμενος σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση για τη σύλληψη του Αραφάτ στο αρχηγείο του στη Ραμάλα.

Αναφορικά με το ανεγειρόμενο τείχος, ανάμεσα στη Δυτική Οχθη και το Ισραήλ, ο Σαρόν τόνισε επίσης, ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με τους Αμερικανούς πριν την τελική χάραξή του. Σημείωσε πάντως, ότι, δεν θα κατασκευαστεί τείχος γύρω από τον εβραϊκό οικισμό Αριέλ που βρίσκεται σε βάθος 20 χιλιομέτρων στη Δυτική Οχθη.

«Θα υπάρξει ένα κενό το οποίο θα φρουρείται από Ισραηλινούς στρατιώτες», τόνισε ο Σαρόν.