Πολιτική
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, στη Δυτική Ελλάδα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωϊνές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι, και μόνο στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και προς το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει τοπικά. Τις πρωϊνές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.