Κόσμος
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2003 11:13

Βομβιστική επίθεση σε αμερικανική φάλαγγα στη Φαλούτζα

Βομβιστική επίθεση, εκδηλώθηκε σήμερα το πρωΐ, εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής φάλαγγας στη Φαλούτζα, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, δίχως να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσαν αμερικανικές πηγές.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που μετέβη στην περιοχή, είδε ένα κατεστραμμένο όχημα τύπου «Χάμβι». Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν μάλιστα, ότι, υπήρξαν πολλοί τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών.

Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ιμπραχίμ, αξιωματούχο της ιρακινής αστυνομίας, «μία αμερικανική φάλαγγα που αποτελείτο από τρία ή τέσσερα οχήματα περνούσε από κεντρική οδική αρτηρία με κατεύθυνση την Χαλντίγια όταν έγινε η έκρηξη».

Αμερικανός στρατιώτης, που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε την επίθεση αλλά τόνισε ότι δεν υπήρξαν θύματα. Ο 32χρονος εργάτης Χαλέντ Αμπεντ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι «η φάλαγγα έφτανε στην αμερικανική στρατιωτική βάση της Χαμπανίγια όταν ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις. Ενα όχημα καταστράφηκε και είδα τους στρατιώτες να μεταφέρουν δύο τραυματίες σε ένα άλλο όχημα». Αλλοι Ιρακινοί αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για έναν νεκρό Αμερικανό στρατιώτη.

Η Φαλούτζα, είναι προπύργιο των σουνιτών οπαδών του Σαντάμ Χουσέΐν και οι αντι-αμερικανικές επιθέσεις είναι σχεδόν καθημερινές.