Κόσμος
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2003 08:07

ΗΠΑ : Παιδί τεσσάρων χρονών σκότωσε την αδελφή του

Ενα παιδί τεσσάρων ετών, σκότωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο την πεντάχρονη αδελφή του και τραυμάτισε τον επτάχρονο αδελφό του, στο Λαντόβερ του Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσιγκτον, με ένα πιστόλι το οποίο ανεκάλυψε στο σπίτι του.

Η πολύ μικρή ηλικία των προσώπων του δράματος έχει συγκλονίσει βαθιά την κοινή γνώμη, κυρίως στο Μέριλαντ, όπου μία οργάνωση για την απαγόρευση των όπλων έχει καλέσει τους γονείς να μην κρατούν όπλα μέσα στο σπίτι.

Ανακαλύπτοντας τον αδελφό της να έχει στην κατοχή του το όπλο, η 10χρονη μεγαλύτερη αδελφή του, που ήταν υπεύθυνη για τη φύλαξη των μικρότερων παιδιών εν τη απουσία των γονέων, πήρε τους άλλους δύο μικρούς έξω από το σπίτι για να τους προστατεύσει.

Ομως ο τετράχρονος πίεσε τη σκανδάλη και πυροβόλησε μέσα από το σπίτι. Η σφαίρα πέρασε μέσα από την πόρτα και έπληξε πρώτα την πεντάχρονη αδελφή του κι έπειτα τον επτάχρονο αδελφό του, που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο μπροστά από σπίτι τους.

Η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει πώς περιήλθε στην κατοχή του μικρού το όπλο ενώ απουσίαζαν οι γονείς του.

Μετά το πέρας των σχετικών ερευνών ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για τις διώξεις που θα ασκηθούν.

Με βάση νόμο του 1992, το Μέριλαντ υποχρεώνει τους κατόχους όπλων να τα διασφαλίζουν μακριά από τα χέρια των παιδιών κάτω των 16 ετών. Η παράβαση του νόμου θεωρείται πλημμέλημα και τιμωρείται με πρόστιμο 1000 δολαρίων.