Κόσμος
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2003 07:30

Ντόναλντ Ράμσφελντ : «Υπάρχει σχέδιο ανοικοδόμησης του Ιράκ»

«Εντελώς ανόητες», χαρακτήρισε χθες ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, τις κατηγορίες κατά του Πενταγώνου, που αφορούν την ανικανότητά του να καταρτίσει το κόστος της μεταπολεμικής περιόδου στο Ιράκ και να υπολογίσει το συνολικό ύψος της ανοικοδόμησης της χώρας.

Ο Ράμσφελντ, παρενέβη στην ακρόαση της επιτροπής Απόδοσης Προϋπολογισμού της Γερουσίας μπροστά στους Δημοκρατικούς, που επέκριναν τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, τον οποίο είχε ζητήσει ο πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, για την αποκατάσταση της σταθερότητας στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και ο οποίος εγκρίθηκε χθες από την ίδια επιτροπή.

Ο Ράμσφελντ υπεξέφυγε τις ιδιαίτερες ερωτήσεις σχετικά με το ακριβές κόστος της ανοικοδόμησης και της οικονομικής βοήθειας, που αναμένεται να συνεισφέρουν πιθανώς κι άλλες χώρες, αλλά χαρακτήρισε «εντελώς ανόητες» τις κατηγορίες πως οι ΗΠΑ δεν «διαθέτουν σχέδιο», για την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

«Υπάρχει ένα σημαντικό πρόγραμμα που έχει αναληφθεί. Οι γέφυρες, η κνετρική τράπεζα, τα σχολεία, το νερό, το ηλεκτρικό σύστημα έχουν αποκατασταθεί», υπενθύμισε.