Πολιτική
Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2003 14:26

Επιστολή Βαρθολομαίου στον πρόεδρο της Βουλής

AKΡΩΣ σοβαρές για τον ελληνικό λαό και το γένος μπορεί να αποδειχθούν οι συνέπειες της κρίσης μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος. Αυτό τονίζεται σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Την επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη επέδωσε ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Βουλής, ο κ. Κακλαμάνης ενημερώνεται αναλυτικά ο πρόεδρος της Βουλής για την «κρίση» στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Ελλάδος, «της οποίας κρίσης αι συνέπειαι δυνατόν αποδειχθούν άκρως σοβαραί δια τον Ελληνικό Λαό και το Γένος ημών».

Ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης ενημέρωσε επίσης τον κ. Κακλαμάνη για τις εξελίξεις του όλου θέματος και την αλληλογραφία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ελλαδική Εκκλησία.

Ο πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Περγάμου για την ενημέρωση και διατύπωσε την ελπίδα «να ξεπεραστεί η κρίση για το καλό τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο αποτελεί την κεφαλή της Ορθοδοξίας, όσο και για την Ελλαδική Εκκλησία».

Πηγή: ΑΠΕ