Πολιτική
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες που στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους έντονες. Από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 16 έως 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη, στη δυτική και βόρεια χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα βρέξει στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί που το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με πιθανή πρόσκαιρη βροχή και βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι μέτριοι έως ισχυροί που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες, αλλά αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι που αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.