Κόσμος
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 10:34

Σε συναγερμό οι Παλαιστίνιοι αντάρτες στον Λίβανο

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Παλαιστίνιοι αντάρτες, που ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Λίβανο, καθώς εκφράζονται φόβοι για νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές μετά την επίθεση στη Συρία, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές πηγές.

«Είναι πολύ πιθανό το Ισραήλ να πλήξει παλαιατινιακούς καταυλισμούς στο Λίβανο, συνεπώς όλες οι δυνάμεις μας έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού στο νότιο και στο βόρειο Λίβανο», στο Γερμανικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της Φατάχ στο Λίβανο, Σουλτάν Αμπου αλ Αϊνιαν.

«Το Ισραήλ θα καταφύγει σε οποιδήποτε μέσο για να στρέψει τα προβλήματά του από το εσωτερικό των παλαιστινιακών περιοχών στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο Αμπού αλ Αϊνιαν.

Ενοπλοι Παλαιστίνιοι είχαν αναπτυχθεί με αντι-αεροπορικά όπλα τα ξημερώματα γύρω από τον καταυλισμό Αϊν αλ Χιλούα, που βρίσκεται ανατολικά της Σιδώνας.

Την ίδια ώρα στο βόρειο Λίβανο οι Παλαιστίνιοι έχουν δημιουργήσει 27 θέσεις αντι-αεροπορικών όπλων γύρω από τους καταυλισμούς Μπεντάουι και Νάχερ αλ Μπαρντ για να αντιμετωπίσουν.