Πολιτική
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 12:39

Γ. Αγιοστρατίτης: «Η “17N” είχε κοινωνική αποδοχή»

«Η “17Ν” είχε κοινωνική αποδοχή», υποστήριξε στην αγόρευσή του ο συνήγορος των αδελφών Ξηρού κ. Γιώργος Αγιοστρατίτης. Είπε επίσης ότι ο ελληνικός λαός δεν τρόμαξε από τη «17Ν», καθώς η οργάνωση είχε κοινωνική αποδοχή και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας θεωρούσε τις πράξεις της πράξεις κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον κ. Αγιοστρατίτη, οι ενέργειες της οργάνωσης δεν είχαν σχέση με την τυφλή οριζόντια τρομοκρατία που χρησιμοποίησαν οι νεοφασίστες στην Ιταλία. Όπως τόνισε ο δικηγόρος, η οργάνωση είχε πολιτικούς στόχους.

Ο κ. Αγιοστρατίτης αναφερόμενος στις συνθήκες νοσηλείας στον «Ευαγγελισμό» του Σάββα Ξηρού, τις χαρακτήρισε «κρατική αθλιότητα», ενώ απευθυνόμενος στο δικαστήριο, το οποίο δεν έκανε δεκτές τις αιτιάσεις του κατηγορουμένου περί βασανιστηρίων, ο κ. Αγιοστρατίτης είπε «το δικαστήριό σας έκρινε ότι η βασανιστική ανάκριση ενός μελλοθάνατου είναι νόμιμη».

Ο συνήγορος ανέφερε επίσης πως όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Σάββα Ξηρό στον «Ευαγγελισμό» 40 ημέρες μετά την εισαγωγή του τραυματία, περίμενε να συναντήσει έναν τρομοκράτη, αλλά αντ' αυτού, όπως τόνισε, συνάντησε ένα παιδί με σύνδρομο Ντάουν, το οποίο απλά χασκογελούσε. Επισήμανε, επίσης, ότι, αν και πολυτραυματίας, ο Σάββας Ξηρός ήταν δεμένος παντού.

Η αγόρευση συνεχίζεται.

Πηγή: AΠΕ