Πολιτική
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Παροδικές νεφώσεις στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα το πρωΐ, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός. Από το απόγευμα όμως στη δυτική Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ κυρίως στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικοί,μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Από το απόγευμα στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 15 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη στη δυτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά, που κατά τόπους θα είναι έντονα από το απόγευμα θα επεκταθούν σταδιακά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της βόρειας χώρας. Από το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί και πιθανώς θυελλώδεις, που από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.