Πολιτική
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2003 11:08

Δίκη «17Ν» : Αγορεύει ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου

Με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, Ιπποκράτη Μυλωνά, συνεχίζεται, από το πρωΐ, η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αρχίζοντας την αγόρευσή του, ο κ. Μυλωνάς, αμφισβήτησε το κατά πόσον είναι δίκαιη η δίκη με το σκεπτικό ότι λαμβάνονται υπ' όψιν απολογίες οι οποίες, όπως είπε, είναι προϊόν βασανιστηρίων.

Ο κ. Μυλωνάς έκανε κριτική στον εισαγγελέα της έδρας, αλλά και τον πρόεδρο του δικαστηρίου για τον τρόπο που διεύθυνε τη διαδικασία,

ενω κατηγόρησε τον πρόεδρο Μιχάλη Μαργαρίτη ότι, παρότι είναι εξαίρετος και πνευματώδης δικαστής, πολλές φορές σχολίαζε τις μαρτυρικές καταθέσεις και ειρωνευόταν ακόμα και τους συνηγόρους.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι αρκετά από τα σχόλια του προέδρου ήταν καλοπροαίρετα, αλλά δημιουργούσαν -όπως είπε- εντυπώσεις και προκαλούσαν την καθυστέρηση της διαδικασίας.

Αντιθέτως, αναφερόμενος στον εφέτη Νίκο Ζαϊρη, ο συνήγορος υπεράσπισης είπε, πως θέλει να του απευθύνει δημόσια έπαινο στον τρόπο που συμμετείχε στη διαδικασία, τονίζοντας ότι ήταν άψογος, ευγενέστατος χωρίς διάθεση προσβολής προς κανένα.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων