Πολιτική
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 11:53

Εκλέγει προεδρείο η Προανακριτική

Η εκλογή του προεδρείου και θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται στην ατζέντα της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία είναι σε εξέλιξη. Τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη προτείνει για πρόεδρο η κυβερνητική πλειοψηφία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εκλογή του προεδρείου, με την κυβερνητική πλειοψηφία να προτείνει για πρόεδρο τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ως μέλη θα υποδειχθούν από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Η 13μελής επιτροπή θα ασχοληθεί σήμερα με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα όπως οι ημέρες και οι ώρες που θα συνεδριάζει, ενώ τα κόμματα αναμένεται να καταθέσουν και τις προτάσεις τους σχετικά με την κλήτευση των πρώτων μαρτύρων. Η λίστα των μαρτύρων αναμένεται να οριστικοποιηθεί πιθανότατα αύριο.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ